JET PROTECTOR TEHNOLOGIJA - OPIS

Jet Protector tehnologija je potpuno novi pristup s ciljem poboljšanja učinkovitosti u odnosu na obične paprene sprejeve u bočicama pod tlakom. Tekući nadražljivi gel pouzdano se izbacuje (isporučuje) velikom brzinom do ciljane mete pomoću pirotehničkog pogona.

Pirotehnički pogon iniciran od strane mehaničke igle potiskuje pomični klip koji komprimira tekući nadražljivi gel unutar kućišta patrone. Taj gel potom pod tlakom izlazi kroz mlaznicu (diznu) u prostor prema meti konusno oblikovanim ili usmjerenim mlazom. U neaktivnom stanju tekući gel miruje unutar patrone sa zapečaćenom mlaznicom koja će se otvoriti (probiti) samo pod unaprijed određenim tlakom čim postigne nazivnu vrijednost.

Čim je tekući nadražljivi gel izbačen kroz mlaznicu, klip se zaustavlja i ostaje unutar kućišta patrone. Unutar kućišta patrone ujedno ostaje i kompletna reakcija izazvana pirotehničkim pogonom. JET PROTECTOR tehnologija zaštićena je patentom.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

PREDNOSTI JET PROTECTOR TEHNOLOGIJE

Da bi se izbacilo nadražljivo sredstvo pomoću pirotehničkog punjenja, zadužen je novi koncept ovog potpuno nesmrtonosnog oružja. U odnosu na bočice pod tlakom, tzv. poznate paprene sprejeve, ovaj novi tehnološki pristup ima sljedeće prednosti:

* NIJE stlačeni sustav, NE sadrži plinove pod visokim tlakom u neaktivnom stanju.

* NEMA gubitka tlaka zbog starosti ili dužeg skladištenja.

* NEMA nikakvih propusta u radu zbog gubitka tlaka.

* NEMA promjene tlaka, čak ni pri ekstremnim radnim temperaturama.

* Mlazni izbačaj minimalizira kontaminaciju okoline, pogodan za unutarnju uporabu.

* Mlazni izbačaj znatno minimalizira otklon prouzročen vjetrom ili propuhom.

* Vrhunsko dostignuće u pogledu brzine i dometa tekućeg nadražljivog mlaza.

* Može se koristiti u bilo kojem položaju i smjeru (sprejevi učinkovito rade samo u okomitom položaju).

* Na raspolaganju su operativne patrone s nadražljivim OC-om te patrone za praksu, testiranje i obuku.

 

U većini intervencija u kojima se provodi zakon vatrenim oružjem sve se odvija u dometu 5 metara (15 stopa). JET PROTECTOR tehnologija ima sljedeće prednosti u odnosu na uporabu smrtonosne sile koju koristi konvencionalno vatreno oružje:

* Nesmrtonosna primjena.

* Nema čvrstih dijelova ni fragmenata koji prolaze kroz mlaznicu.

* Mlazni izbačaj minimalizira rizik od ozljeda.

* Neposredna zaustavna moć, tekući nadražljivi gel masivno i precizno pogađa metu.


Snimka vrlo brze kamere: mlaz izbačen iz Jet Protectora JPX, 3 ms nakon prolaska kroz mlaznicu.

 

OC nadražljivo sredstvo i njegovi učinci u Jet Protector tehnologiji

Oleoresin capsicum (OC) je ekstrakt cayenne - vrste vrlo ljute paprike. OC je najučinkovitije nadražljivo sredstvo dostupno danas, te ga uspješno koriste profesionalci za provedbu zakona širom svijeta. OC se pokazao superioran u odnosu na suzavce CS i CN kada se koristi protiv napadača koji su pod utjecajem alkohola ili droga, kao i protiv psihotičnih napadača.

Nadražljivi gel ispucan iz Jet Protectora počinje djelovati istog trenutka čim dođe u kontakt s licem napadača. Velika brzina tekućeg gela u mlazu i nadražljivi učinak OC gela odmah zaustavljaju bilo kakve daljnje pokrete. OC radi brzo kao nadražljivo sredstvo za oči, sluznice i dišni sustav. Rezultat je nepodnošljivo pečenje, žarenje, privremeno sljepilo, kašalj i mučnina s krajnjom nelagodom.

Oči napadača odmah se zatvore, a velika brzina mlaza osigurava da gel prolazi iza naočala, kroz platnene i ostale maske s otvorima za oči (fantomke). To dovodi do privremenog sljepila i trenutne nesposobnosti što traje oko 45 - 60 minuta. Ti simptomi će nakon toga oslabiti i nestati bez trajnih posljedica.

Osim standardnih OC formulacija, ostala nadražljiva sredstva ili formulacije su dostupne tek na zahtjev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARGUS elektronika d.o.o.

Dobojska 36a , Zagreb, Croatia

Tel./fax: +385 1 3097 084

[email protected]

 

 

Izrada web stranica by web design studio Tatjana